آموزش پایتون

تاریخچه پایتون: روند توسعه زبان برنامه نویسی پایتون

پایتون, تاریخچه پایتون: روند توسعه زبان برنامه نویسی پایتون, تاریخچه زبان برنامه نویسی پایتون, سیر تا پیاز تاریخچه پایتون, تکامل پایتون, پایتون امروز, history of python, python, احسان سماواتی, ehsansamavati

پایتون (Python) یک زبان برنامه‌نویسی قدرتمند و پرکاربرد است که در سال ۱۹۹۱ توسط گویدو وان روسوم (Guido van Rossum) توسعه داده شد. اصلی‌ترین هدف در توسعه پایتون، خوانایی کد برنامه نویسی و تمرکز بر خلاقیت برنامه نویسان بوده است. به همین دلیل، پایتون به عنوان یک زبان برنامه نویسی خوانا و ساده شناخته می‌شود که از آن برای توسعه نرم‌افزارهای گسترده استفاده می‌شود. در مقاله تاریخچه پایتون: روند توسعه زبان برنامه نویسی پایتون را بررسی می‌کنیم.

تاریخچه مختصری از پایتون

پایتون یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی زمان ماست. این به طور گسترده توسط برنامه نویسان در سراسر جهان استفاده می شود. شرکت‌های بزرگ فناوری، کسب‌وکارهای کوچک، استارت‌آپ‌ها، فریلنسرها – همگی مشتاق استفاده از قابلیت‌هایی هستند که آن ارائه می‌دهد. تاریخچه پایتون چیست؟ چه کسی پشت موفقیت آن است؟

در سال 2021، پایتون 30 ساله شد و چیزهای زیادی برای جشن گرفتن داشت. طبق گزارش Stack Overflow، در حال حاضر یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی است.

آرگومان های زیادی برای استفاده از پایتون وجود دارد. وضوح و سادگی آن را به گزینه ای عالی برای مبتدیان تبدیل می کند. بنابراین، اگر هنوز به این فکر می کنید که چگونه سفر برنامه نویسی خود را شروع کنید، پایتون را با یک مسیر آموزش مقدماتی جامع به صورت آنلاین یاد بگیرید. حتی می توانید از صفر شروع کنید!

یادگیری پایتون یک چیز است. همچنین جالب است بدانید که چگونه پایتون به آنچه امروز است تبدیل شده است. تاریخچه ای کاملاً چشمگیر دارد.

پایتون, تاریخچه پایتون: روند توسعه زبان برنامه نویسی پایتون, تاریخچه زبان برنامه نویسی پایتون, سیر تا پیاز تاریخچه پایتون, تکامل پایتون, پایتون امروز, history of python, python, احسان سماواتی, ehsansamavati

تاریخچه مختصری از پایتون

یک دیکتاتور خیرخواه برای زندگی

زمان کریسمس سال 1989 در هلند بود. گیدو ون روسوم در خانه نشسته بود و به این فکر می کرد که چگونه یک هفته را تعطیل کند در حالی که دفتری که در آن کار می کرد بسته بود. او می خواست چیز جالبی روی آن کار کند تا او را مشغول نگه دارد.

در آن زمان، او در Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) روی پروژه Amoeba کار می کرد. این یک سیستم توزیع شده مبتنی بر میکروکرنل بود که او در حال توسعه ابزارهای سیستمی برای آن بود. در حین انجام این پروژه، ون روسوم متوجه شد که کدنویسی به زبان C زمان زیادی را صرف می کند. او فکر کرد: ایجاد زبانی که به او کمک کند کارش را سریعتر تکمیل کند چقدر مفید است؟

تاریخچه زبان برنامه نویسی پایتون

او می خواست یک زبان برنامه نویسی ایجاد کند که راحت تر از اسکریپت های پوسته قابل برنامه ریزی و خواندن باشد. قرار بود این زبان از نوادگان زبان ABC باشد که برای هکرهای یونیکس و سی جذاب باشد. ون روسوم با کمی وقت آزاد در کریسمس، شروع به تجسم ایده ای کرد که در ذهنش ایجاد شد.

او بلافاصله نام “پایتون” را برای پروژه سرگرمی جدید خود انتخاب کرد. او از طرفداران گروه کمدی سوررئال بریتانیایی مونتی پایتون بود، و همانطور که خودش اعتراف می کند، نسبت به چیزی که اساساً یک “پروژه اسکنر ورک” بود، بی احترامی می کرد. این نام کوتاه، جذاب، کمی هیجان‌انگیز و مطابق با سنت نامگذاری زبان‌های برنامه‌نویسی به نام افراد مشهور بود.

Guido van Rossum, پایتون, تاریخچه پایتون: روند توسعه زبان برنامه نویسی پایتون, تاریخچه زبان برنامه نویسی پایتون, سیر تا پیاز تاریخچه پایتون, تکامل پایتون, پایتون امروز, history of python, python, احسان سماواتی, ehsansamavati

تاریخچه زبان برنامه نویسی پایتون

Guido van Rossum می خواست این زبان جدید واضح و آسان برای یادگیری باشد. این مبتنی بر استفاده ساده از زبان انگلیسی و کد منبع باز است. فلسفه پایتون در “ذن پایتون” خلاصه شده است، که 19 اصل راهنمای برای نوشتن برنامه های کامپیوتری را بیان می کند که بر طراحی زبان پایتون تاثیر گذاشته اند. برای نمایش آن، دستور زیر را در مفسر پایتون اجرا کنید:

[code lang=”python”]import this[/code]

سیر تا پیاز تاریخچه پایتون

در سال 1995، ون روسوم دیکتاتور خیرخواه پایتون برای زندگی (BDFL) شد، عنوانی که ابتدا به او اعطا شد و به تعداد کمی از رهبران توسعه نرم‌افزار منبع باز داده شد. او برای پیشرفت زبان به شرکت ابتکارات تحقیقاتی ملی ملحق شده بود و آنها در حال تشکیل یک گروه نیمه رسمی برای نظارت بر توسعه آن بودند. این اصطلاح در نامه بعدی کن منهایمر پس از یکی از جلسات ظاهر شد.

پس از سال‌ها حفظ این عنوان نمادین، با داستان پایتون که قبلاً در صدها صفحه نوشته شده بود، ون روسوم در سال 2018 اعلام کرد که از سمت BDFL پایتون کناره‌گیری می‌کند.

پایتون, تاریخچه پایتون: روند توسعه زبان برنامه نویسی پایتون, تاریخچه زبان برنامه نویسی پایتون, سیر تا پیاز تاریخچه پایتون, تکامل پایتون, پایتون امروز, history of python, python, احسان سماواتی, ehsansamavati

سیر تا پیاز تاریخچه پایتون

تکامل پایتون

ون روسوم که در آن زمان در CWI (Centrum Wiskunde & Informatica) کار می کرد، در مورد آینده پایتون با مدیر خود صحبت کرد. آنها در نهایت موافقت کردند که آن را به صورت متن باز منتشر کنند. شاید امروزه واضح به نظر برسد، اما مدل کسب و کار برای توسعه زبان های برنامه نویسی هنوز در سال 1991 نامشخص بود.

02.1991 پایتون 0.9.0

فوریه 1991 یک تاریخ تاریخی بود. Guido van Rossum کد منبع مفسر پایتون را در alt.source، یک گروه Usenet برای کد منبع باز منتشر کرد. بدین ترتیب داستان پویا پایتون آغاز شد و منبع باز به موفقیت پایتون کمک کرد.

اولین نسخه، Python 0.9.0، از زبان ABC الهام گرفته شده بود که van Rossum در آن زمان در CWI پیاده‌سازی می‌کرد. هدف اصلی آن گرفتن بهترین ها از ABC و رفع بقیه بود. این اولین نسخه پایتون دارای ویژگی های مهم زیر بود:

  • Classes with inheritance exception handling
  • Functions
  • Modules
  • Core data types like list, dict, and str

01.1994 پایتون 1.0

نقطه عطف دیگری در تاریخ پایتون با انتشار نسخه دوم آن در ژانویه 1994 رخ داد. یک گروه جداگانه Usenet برای این منظور ایجاد شد.

عملکردهای اضافی با این نسخه پیاده سازی شد:

  • ابزارهای برنامه نویسی کاربردی (لامبدا، نقشه، فیلتر و کاهش).
  • پشتیبانی از اعداد مختلط
  • توابع با آرگومان های کلمه کلیدی.

محبوبیت پایتون در آن زمان شروع به رشد کرد. مؤسسه ملی استاندارد و فناوری در ایالات متحده علاقه مند به استفاده از این زبان جدید برای پروژه های مربوط به استانداردهای خود شد. آنها از ون روسوم به عنوان یک متخصص دعوت کردند تا مهارت های پایتون خود را تقویت کنند.

به لطف پشتیبانی NIST، ون روسوم شروع به شرکت در کنفرانس ها کرد. از او دعوت شد تا کارگاه های آموزشی را رهبری کند و اطلاعاتی در مورد پایتون منتشر کند. در نتیجه، برخی از مشارکت کنندگان کلیدی به این پروژه علاقه مند شدند و تأثیر قابل توجهی در تکامل زبان داشتند.

مدت کوتاهی پس از آن، به ون راسوم موقعیتی در CNRI (شرکت برای ابتکارات تحقیقات ملی) پیشنهاد شد. این به او اجازه داد تا تیمی از علاقه مندان به پایتون ایجاد کند و نسخه های بعدی آن را منتشر کند. همچنین یک وب سایت رسمی و یک لیست پستی برای پایتون ایجاد شد.
10.2000 پایتون 2.0

با این نسخه، پایتون شروع به ساختن به سمت شکل آینده خود به عنوان یک زبان قابل اعتماد با تجربه توسعه راحت کرد. از ویژگی های مهم معرفی شده در این نسخه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درک فهرست
  • زباله جمع کن چرخه ای.
  • پشتیبانی از یونیکد
  • یکسان سازی انواع داده ها و کلاس ها

12.2008 پایتون 3.0

کار بر روی این نسخه در سال 2000 در تاریخچه پایتون آغاز شد. توسعه دهندگان می خواستند زبان را ساده کنند و ساختارها و توابع زبان غیر ضروری را که در طول تقریباً 20 سال وجود پایتون انباشته شده بودند حذف کنند.

پایتون 3.0 با عقب ماندگی ناسازگار بود و عوارض غیرمنتظره ای به همراه داشت. مشخص شد که پایتون به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد و اغلب به کتابخانه های دیگر پایتون وابسته است. در حالی که انتقال اسکریپت‌ها به پایتون 3 آسان بود، انتقال برنامه‌هایی که به کتابخانه‌های شخص ثالث متکی بودند، بسیار سخت‌تر بود، زیرا به سرعت ارتقا نمی‌دادند.

حتی با وجود همه سختی ها، پیشرفت های این نسخه مهم بود. ویژگی های پیاده سازی شده در پایتون 3.0 شامل موارد زیر است:

  • کلمه کلیدی print به تابع print() تغییر یافت.
  • تابع raw_input() منسوخ شد.
  • این نوع str و unicode را یکپارچه کرد.
  • این شامل ابزارهایی برای تبدیل خودکار کد Python 2.x بود.

مهاجرت از پایتون 2 در نهایت با بازنشستگی آن در سال 2020 تکمیل شد.

10.2020 پایتون 3.9

رشد سریع محبوبیت پایتون در سال 2010 آغاز شد. به زودی پایتون با محبوب ترین زبان ها مانند جاوا و جاوا اسکریپت رقابت کرد.

ویژگی های دیگر در این نسخه فعلی پایتون پیاده سازی شده است:

  • اپراتورهای ادغام و mpdate دیکشنری.
  • متدهای رشته جدید removeprefix() و removesuffix().
  • انواع عمومی داخلی.

محبوبیت پایتون با ظهور زمینه هایی مانند یادگیری ماشینی و داده های بزرگ افزایش یافت. اما بیشتر موقعیت خود را مدیون تعداد توسعه دهندگانی است که از پایتون در کارهای روزمره خود استفاده می کنند.

کتابخانه ها و فریم ورک ها در تاریخچه پایتون

پایتون برای بسیاری از چیزها بسیار محبوب است و یکی از آنها توسعه پذیری آن است. تکامل پایتون شامل ظهور ابزارهایی است که بدون آنها وجود نخواهد داشت. اگر شروع کرده اید یا علاقه مند به یادگیری پایتون هستید، ممکن است قبلاً در مورد کتابخانه ها و چارچوب های آن شنیده باشید.

پایتون, تاریخچه پایتون: روند توسعه زبان برنامه نویسی پایتون, تاریخچه زبان برنامه نویسی پایتون, سیر تا پیاز تاریخچه پایتون, تکامل پایتون, پایتون امروز, history of python, python, احسان سماواتی, ehsansamavati

کتابخانه ها و فریم ورک ها در تاریخچه پایتون

پایتون هزاران کتابخانه دارد که حاوی بسته هایی برای انجام عملیات خاص هستند. توسعه دهندگان می توانند تکه های کد قابل استفاده مجدد را در کتابخانه ها پیدا کنند تا تعداد خطوط کد خود را کاهش دهند.

برخی از محبوب ترین کتابخانه ها عبارتند از:

این یک کتابخانه منبع باز برای برنامه های کاربردی یادگیری عمیق است که توسط تیم Google Brain ساخته شده است. نسخه اولیه در سال 2015 تحت مجوز آپاچی 2.0 منتشر شد.

NumPy یا عددی پایتون. این کتابخانه توسط تراویس اولیفانت در سال 2015 ایجاد شد و یک کتابخانه کلیدی برای محاسبات علمی و ریاضی است.

در ابتدا در سال 2008 منتشر شد، این ابزار دستکاری و تجزیه و تحلیل داده ها توسط Wes McKinney ایجاد شد.

چارچوب ها معمولاً پیچیده تر از کتابخانه ها هستند. آنها شامل جریان اصلی و معماری یک برنامه کاربردی هستند.

فریمورک های وب محبوب زیادی برای پایتون وجود دارد. در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:

یک چارچوب وب که ساخت برنامه های وب بهتر را با سرعت بیشتر و کد کمتر آسان تر می کند.

  • ابزاری متمرکز بر توسعه‌دهنده با تمام ویژگی‌های مورد نیاز برای توسعه سریع، مناسب برای مبتدیانی که اولین برنامه وب خود را اجرا می‌کنند.
  • یک فریم ورک وب توسعه سریع وب برای ایجاد یک برنامه کاربردی مبتنی بر پایگاه داده و آماده توسعه در چند دقیقه.

پایتون امروز

پایتون در حال حاضر به طور گسترده در بسیاری از مناطق مختلف استفاده می شود. توسعه وب یکی از آنهاست. اگر به شغل توسعه‌دهنده فکر می‌کنید، می‌توانید شرط ببندید که از پایتون استفاده خواهید کرد. به لطف فریمورک هایی مانند جنگو و فلاسک، پایتون یک گزینه عالی برای توسعه سریع وب است.

یکی دیگر از زمینه هایی که پایتون در آن ضروری است، یادگیری ماشینی است. کتابخانه‌هایی مانند TensorFlow و Keras پشتیبانی ارزشمندی را برای یادگیری ماشین ارائه می‌کنند.

علوم داده اخیراً برخی از داغ ترین مشاغل را داشته است و پایتون در اینجا نیز مفید است. به لطف سادگی، پایتون به افراد اجازه می دهد حتی زمانی که هیچ تجربه قبلی در زمینه فناوری اطلاعات ندارند، آن را به سرعت یاد بگیرند.

به نظر نمی رسد که محبوبیت فعلی پایتون به این زودی ها کاهش یابد. کاربرد گسترده آن و نیاز روزافزون در بازار کار به متخصصان با مهارت های پایتون به عنوان یک دعوت و انگیزه برای یادگیری آن در حال حاضر عمل می کند.

اگر مطمئن نیستید که می‌خواهید پایتون یاد بگیرید، با منابعی که در دسترس شماست شروع کنید. در بخش آموزش پایتون سایت احسان سماواتی شروع کنید یا به پادکست های پایتون گوش دهید. اگر رویکرد قدیمی را ترجیح می دهید، به یکی از کتاب های پایتون برسید. امکانات بی شماری وجود دارد.

سخن پایانی

در مقاله تاریخچه پایتون: روند توسعه زبان برنامه نویسی پایتون، گفتم که پایتون به یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی پرطرفدار و مورد توجه قرار گرفته است. این زبان به دلیل ساختار کد ساده، دسترسی آسان به منابع بیشمار، توانایی اجرای سریع و قابلیت گسترش و توسعه، همچنان در حال رشد و گسترش است و پیشرفت‌های جدید در آینده نیز برای آن پیش‌بینی می‌شود.

author-avatar

درباره Ehsan Samavati

15 سال تجربه کردم تا به نوبه خودم متخصص توسعه وردپرس، طراحی وب سایت، SEO حرفه ای، مدیریت دیجیتال مارکتینگ بشم. اما دست نکشیدم و الان در تلاشم تا کدنویسی پایتون را فرابگیرم. این وب سایت شخصی من به نیت آینده تنها فرزندم، رایان عزیز راه اندازی شده، امیدوارم با ارائه آنچه در توانم هست گره ای حتی کوچک از مسیر موفقیت شما را باز کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *